Skip to main content

Bies Hunderi

Hvem er jeg?

Mit navn er Marianne Bie, og jeg er professionel hundetræner og adfærdscoach. 

Jeg har selv haft hund det meste af mit liv, og hunde har derfor altid fyldt en stor del i mit liv.

Dette er ligeledes grunden til, at jeg er hundetræner. Da min passion er at hjælpe hunde og deres ejere med at danne et tættere bund med færre frustrationer og flere gode øjeblikke. 

Tidligere har jeg haft Bies Hundebutik, hvor jeg solgte hundefoder og andre goder. Men jeg har i højere grad fokus på adfærdsbehandling og enetimer nu. Dog vil du opleve, at hundefoder stadig fylder en stor del af et givent forløb, og det er fordi, at mange overser vigtigheden i at give vores hunde kvalitetsfoder.

Hvor længe tager en konsultation?

En konsultation tager typisk en til halvanden time. Og da jeg er ret praktisk anlagt, vil jeg derfor relativt hurtigt komme med en grundig analyse af din hunds adfærd.

Jeg giver dig typisk nogle opgaver under konsultationen, som du så skal udføre. Derfor oplever mine kunder også, at en konsultation kan være nok, da der hurtigt kan forekomme fremskridt.

Hunden skal vide, at det er dig, der bestemmer og er i kontrol. Og herefter vil den hurtigt lystre.

Hvordan træner jeg hunde? 

Jeg underviser efter princippet om fokus på positiv forstærkning/belønning.

Selv har jeg tidligere trænet med at straffe hunden med ryk og skæld ud, når den gjorde noget forkert. Sådan lærte vi det i 70’erne. Og det gav skam også en lydig hund.

Men den lystrede næppe, fordi den havde lyst, men fordi – det SKULLE den.

Senere kom tiden, hvor vi trænede med en blanding af straf og belønning. Også det kan give en lydig hund, men stadig ikke så lystbetonet, som jeg gerne ville have det.

De sidste 10-15 år er der heldigvis dygtige folk, der har fundet ud af, at du får noget helt andet ud af sin hund ved at bruge udelukkende belønning og glemme de mange hårde ryk og korrektioner.

Dette er en herlig måde at træne hund på, som giver glæde både hos hund og ejer.

For ikke kun hunden nyder det, men ejerens mavefornemmelse efter endt træning er også helt anderledes glad, når fokus er rettet mod alle de ting, hunden klarer og har succes med og ikke mod at opdage fejl, som skal straffes og korrigeres.

Træning skal være sjovt for både hund & ejer

Jeg oplever, at træning med fokus på belønning for korrekt adfærd og at ignorere hunden, når den har uønsket adfærd, kan skabe stabile, samarbejdsvillige og selvsikre hunde med glade øjne og haler.

Kig dig godt for, når du går på biblioteket og låner bøger om hundeopdragelse og træning.

Mange af bøgerne er desværre meget gamle og anbefaler metoder, der tilhører den “sorte skole”.

Jeg anbefaler gerne Merethe Børgart Olesens bog: “At have hund med hjertet”. En bog med gode tips om det at have hund, at komme godt fra start og undgå uvaner.

Mine uddannelser

I januar 2011 afsluttede jeg instruktøruddannelsen hos Lone Greva, og i juni samme år afsluttede jeg klikkerinstruktør uddannelsen v. DcH Silkeborg.
I juni 2014 afsluttede jeg Instruktør- og adfærdsbehandleruddannelsen hos ALPHA hundeadfærdscenter.

Derudover har jeg deltaget i ekstra kurser og seminarer med bl.a. Runar Næs og Dr. Sophia Yin. Og endelig er jeg uddannet Veterinær-ernæringsterapeut på Vet-centeret, Haderslev.

Ikke mindst sidstnævnte har givet mig forståelsen af, hvor stor sammenhæng, der kan være mellem måden vi fodrer på og hundens adfærd.

Når vi fodrer rigtigt og har lært at forstå, hvilken type hund, vi har med at gøre.

Så ved vi, hvordan den skal trænes, og så kan vi nå langt med vores firbenede ven.

Har du nogen spørgsmål?