Om Bies Hunderi

Jeg hedder Marianne Bie og er en årgang 1963. Jeg har haft hund detmeste af mit liv.

Jeg bor med min mand og en golden retrievere, en alaskan malamute, en border terrier og en border collie dejlig tæt på Mols Bjerge og Knebel Vig, hvilket både vi og vores hunde nyder godt af hver eneste dag.

Mine hundetræningshold foregår på mine baner  Poskærvej 23, i8420 Knebel. Er vejret ekstremt, har vi ofte mulighed for at booke ridehallen på stedet. 

I januar 2011 afsluttede jeg instruktøruddannelsen hos Lone Greva, og i juni samme år klikkerinstruktør uddannelsen v. DcH Silkeborg.
I juni 2014 afsluttede jeg Instruktør- og adfærdsbehandler uddannelsen hos ALPHA hundeadfærdscenter.  
Derudover har jeg deltaget i ekstra kurser og seminar med  bl.a.Runar Næs og Dr. Sophia Yin. Endelig er jeg uddannet Veterinær-Ernæringst-Terapeut uddannet på Vet-centeret, Haderslev. 

Ikke mindst sidstnævnte har givet mig forståelsen af, hvor stor sammenhæng, der kan være, mellem måden vi fodrer på og hundens adfærd. 
Når vi fodrer rigtigt, og har lært at forstå, hvilken type hund vi har med at gøre, så vi ved, hvordan den skal trænes, kan vi nå langt med vores firebenede ven.

 Jeg underviser efter princippet om fokus på positiv forstærkning/belønning. Selv har jeg tidligere trænet med at straffe hunden med ryk og skæld ud, når den gjorde forkert. Sådan lærte vi det i 70´erne. Og det gav skam også en lydig hund. Men den lystrede næppe fordi den havde lyst, men fordi – det SKULLE den. Senere kom tiden, hvor vi trænede med en blanding af straf og belønning. Også det kan give en lydig hund, men stadig ikke så lystbetonet, som jeg gerne ville have det. De sidste 10-15 år er der heldigvis dygtige folk, der har fundet ud af, at man får noget helt andet ud af sin hund ved at bruge udelukkende belønning og glemme alle de hårde ryk og korrektioner. Dette er en herlig måde at træne hund på, som giver glæde både hos hund og ejer. For ikke kun hunden nyder det, men ejerens mavefornemmelse efter endt træning er også helt anderledes glad, når fokus er rettet mod alle de ting hunden klarer og har succes med og ikke mod at opdage fejl, som skal straffes og korrigeres.

Træning skal være sjovt for både hund og ejer. 
Jeg oplever, at træning med fokus på belønning for korrekt adfærd og at ignorere hunden, når den har uønsket adfærd, kan skabe stabile, samarbejdsvillige og selvsikre hunde med glade øjne og hale.

Kig dig godt for, når du går på biblioteket og låner bøger om hundeopdragelse og træning. Mange af bøgerne er desværre MEGET gamle og anbefaler metoder, der tilhører den “sorte skole”.

Jeg anbefaler gerne Merethe Børgart Olesens bog "At have hund med hjertet"
En bog med gode tips om det at have hund, at komme godt fra start og undgå uvaner.